Dołącz do nas na Facebooku
logo

RESTAURACJA    HUZAR

Lublin, ul. Spadochroniarzy 9
tel. kom. 519-144-864
Zapraszamy na
Sylwester 2018 r. 31.XII.2018 r. zobacz więcej >>

Menu

ZUPY / SOUPS

Bulion wołowo – drobiowy z domowymi kluseczkami i warzywami korzennymi
Beef and poultry bouillon – with homemade noodles and spicy vegetables

7 zł

Zupa rydzowa z pęczakiem, pieczoną wołowiną i jałowcem
Agaric soup with pearl barley, roasted beef and juniper

14 zł

Żur na zakwasie z wędzonką, śliwką i jajkiem
Sour rye soup with cured bacon, plum and egg

12 zł

Zupa dnia jak sezon pozwala
Soup of the day, seasonal

7 zł

PRZYSTAWKI / STARTERS

Tatar wołowy z piklami, grzybkami shimeii, anchois i bekonem z żółtkiem
Beef steak tartare with pickles, shimeji mushrooms, anchovies, beacon and egg yolk

26 zł

Matjas w czerwonym winie z cebulką, śliwką , śmietanką i chrzanem
Matjes herring in red wine with onions, plum, sour cream and horseradish

16 zł

Plastry Podwędzonej polędwicy wołowej z cebulkami, śliwką w occie, serem regionalnym, oliwą rzepakową i gryką
Slices of smoked beef loin with onions, pickled plum, regional cheese, rapeseed olive and buckwheat

28 zł

Selekcja wędlin z domowej wędzarni, pikle, marynaty (300 g)
Selection of home smoked cold meats, pickles, marinates (300 g)

30 zł

PRZEKĄSKI GORĄCE / HOT STARTERS

Pierożki z confitowaną kaczką , szałwią podane na maśle pomarańczowym 6 szt
Dumplings with confit duck and sage served on orange butter, 6 pieces

18 zł

Mix pierogów regionalnych 12sz ( ruskie, z mięsem,kapustą i grzybami)
12 pc. mix of regional pierogi 12sz (cheese, meat, cabbage and mushrooms)

17 zł

Bliny ziemniaczane z polędwicą wieprzową w sosie ciemnym grzybowym
Potato blintz with beef loin and dark mushroom gravy

20 zł

Bliny ziemniaczane z łososiem marynowanym, serem regionalnym i żelem z buraka
Potato blintz with marinated salmon, regional cheese and beetroot jelly

20 zł

Skrzydełka słodko – pikantne z dipami
Sweet and hot wing with dips

16 zł

Zestaw BBQ dla 4 osób żeberka glazurowane, skrzydełka, kaszanka, ogórki piklowe i frytki
BBQ set for 4 people glazed ribs, wings, black pudding, pickled gherkins and chips

38 zł

SAŁATKI / SALADS

Sałatka Cezar z kurczakiem, selekcją sałat, bekonem, pomidorkami i grzanką w sosie anchoice
Caesar salad with chicken, selection of salads, bacon, tomatoes and crouton in anchovies sauce

24 zł

Sałatka z polędwicą wołową, grzybkami i ogórkami piklowanymi, jajkiem sous – vide, serem bursztyn i dresingiem musztardowym
Salad with beef loin, pickled mushrooms and gherkins, sous-vide egg, bursztyn cheese and mustard dressing

24 zł

Sałatka z serami regionalnymi burakiem, gruszką i prażonymi pestkami, polane emulsją balsamiczną
Salad with regional cheese, beetroot, pear and roasted seeds, with balsamic emulsion dressing

22 zł

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES

Kurczak supreme w sosie podgrzybkowym z dyniowym pęczotto, szpinakiem i marynowanymi cebulkami
Chicken supreme in bay bolete sauce, pumpkin pearl barley, spinach and pickled onions

27 zł

Polędwiczka sous – vide z puree cebulowym, brukselką z orzechami oraz krokietem z kaszanką
Sous-vide loin with onion puree, Brussels sprout with nuts and black pudding croquette

32 zł

Dorsz podany z czarną soczewicą, groszkiem cukrowym, karmelizowaną marchewką w sosie z estragonu
Cod served with black lentils, snow peas, caramelized carrots in estragon sauce

32 zł

Kremowe pęczotto grzybowe z dodatkiem marynowanej dyni i szalotki
Creamy mushroom pearl barley with marinated pumpkin and shallots

20 zł

Polędwica wołowa z rydzami w sosie demi – glace z czerwonego wina z dodatkiem lemieszki ziemniaczanej, zielonej fasolki
Beef loin with red pine mushrooms in demi-glace red wine sauce, with potato and flour purée, green beans and dill pickle mousse

45 zł

Żebro wieprzowe z glazurą śliwkową, ciepłą sałatką ziemniaczaną i musem z ogórka kiszonego
Pork rib with plum glazing, hot potato salad and dill pickle mousse

26 zł

Pierś z kaczki sous – vide z dodatkiem puree z dyni, kluskami śląskimi, karmelizowaną cykorią, chrustem z pora w sosie cherry- kardamon
Sous – vide duck breast with pumpkin purée, Silesian dumplings, caramelized chicory and sliced leek in sherry-cardamom sauce

32 zł

Filet pstrąga z pustelni z prażonymi nasionami słonecznika i dyni, kremowym puree ziemniaczanym, palonym kalafiorem, burakiem octowym i emulsją z chrzanu
Trout fillet with roasted sunflower and pumpkin seeds, creamy potato purée, roasted cauliflower, vinegar beetroot and horseradish emulsion

24 zł

Schab z kością z dodatkiem kopytek, palonego pora, chutney z czerwonej kapusty
Pork loin with bone, dumplings, roasted leek, and red cabbage chutney

27 zł

DESERY / DESSERTS

Szarlotka razowa z kruszonką z lodami śmietankowymi
Apple pie with crumbles and ice cream

14 zł

Sernik lawendowy z solonym karmelem i żelem pomarańczowym
Lavender cheesecake with salted caramel and orange jelly

14 zł

Mocno czekoladowe ciasto z orzechami i korzennymi malinami z lodami karmelowymi
Chocolate cake with nuts, spicy raspberries and caramel ice-cream

14 zł



powrót do góry strony